قوانین خروج از کشور و شرایط مهاجرت مشمولین سربازی

شرایط خروج از کشور و مهاجرت مشمولین سربازی

طبق قانون، همه مردان ایرانی در سن ۱۸ سالگی، مشمول خدمت سربازی می‌شوند و تا زمانی که وضعیت سربازی مثل پایان خدمت یا معافیت دائمی یا موقت آنها مشخص نشود، اجازه خروج از کشور را ندارند. اما آیا راهی برای خروج از کشور مشمولین سربازی وجود دارد؟ بله، پاسخ به دغدغه افرادی است که به سن ۱۸ سالگی رسیده‌اند و با اهداف شغلی، تحصیلی، توریستی و غیره می‌خواهند به صورت کاملا قانونی به کشوری دیگر سفر یا مهاجرت کنند؛ اما چگونه؟ با کسب مجوزهای لازم و داشتن شرایطی مثل معافیت تحصیلی و همچنین سپردن وثیقه می‌توان با اهداف مختلفی از کشور خارج شد و به کشوری دیگر سفر کرد. اگر بالای ۱۸ سال هستید و مشمول خدمت شده‌اید و می‌خواهید قوانین خروج از کشور و شرایط مهاجرت خود را بدانید، ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

قوانین خروج از کشور مشمولین خدمت سربازی

بر اساس قانون، مجوز خروج از کشور مردان بالای ۱۸ سال، تنها برای افرادی که وضعیت خدمت خود را مشخص کرده‌اند صادر می‌شود. یعنی فرد یا باید دارای کارت پایان خدمت یا معافیت دائم یا موقتی باشد تا بتواند از کشور خارج شود. بر اساس قانون نظام وظیفه مجوز خروج از کشور تنها برای مشمولان غیر غایب صادر می‌شود و مشمولین غایب در گروه افرادی که وضعیت خدمت خود را مشخص نکرده قرار می‌گیرند و مجوز خروج از کشور برای آنها صادر نمی‌شود. مشمولین غایب، باید وضعیت سربازی خود را با کارت پایان خدمت یا معافیت مشخص کرده تا مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. در کل قوانین خروج از کشور برای مشمولین سربازی موارد زیر است:

  • همه مردان بالای ۱۸ سال، مشمول خدمت سربازی هستند.
  • مشمول تا زمانی که وضعیت خدمتش مشخص نشده باشد، اجازه خروج از کشور را ندارد.
  • مشمولانی که دارای کارت پایان خدمت و معافیت موقت یا دائم هستند، می‌توانند آزادانه از کشور خارج شوند.
  • مشمولانی که غیبت غیر موجه دارند و یا از موعد اعزام به خدمت سربازی غایب هستند، به هیچ وجه اجازه خروج از کشور را ندارند.
  • برای مشمولین غایب، تنها با مشخص شدن وضعیت سربازی (کارت پایان خدمت یا معافیت)، مجوز خروج از کشور صادر می‌شود.
  • مشمولین غیر غایب که دارای معافیت تحصیلی بوده یا در سنوات ارفاقی و مهلت معرفی مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند با سپردن وثیقه تعیین شده، مجوز خروج از کشور را دریافت کنند.

همچنین، برای سفرهای خارجی و دریافت ارز مسافرتی، افراد باید مدارک لازم را تهیه کنند و این فرآیند نیاز به بررسی دقیق وضعیت خدمت سربازی دارد.

قوانین خروج از کشور برای مشمولین سربازی

معافیت تحصیلی چیست؟

معافیت تحصیلی، نوعی معافیت موقت از خدمت سربازی است که به دانش آموزان و دانشجویان مشمول در مقاطع مختلف تحصیلی تعلق می‌گیرد. هدف از این معافیت آسان سازی خروج از کشور با مقاصد تحصیلی، مطالعاتی، سیاحتی، زیارتی و غیره برای دانش آموزان و دانشجویان مشمول است. افراد مشمول سربازی با ارائه نامه معتبر اشتغال به تحصیل به نظام وظیفه، واجد شرایط معافیت تحصیلی بوده و امکان خروج از کشور را خواهند داشت.

شرایط مهاجرت و خروج از کشور مشمولین سربازی

کسانی که موعد سربازی آنها فرا رسیده و مشغول به تحصیل هستند، امکان خروج از کشور را خواهند داشت. افراد مشمولی که مشغول به تحصیل هستند، واجد شرایط دریافت معافیت تحصیلی بوده و با سپردن وثیقه در سازمان نظام وظیفه، امکان خروج از کشور را خواهند داشت. همچنین مشمولانی که تحصیلات خود در مقطعی خاص را به پایان رسانده‌اند، می‌توانند از معافیت ۱ ساله بعد از فراغت تحصیل برای خروج از کشور استفاده کنند. به گفته مسئولین نظام وظیفه، کلیه مشمولان غیرغایب اعم از دانش آموز و دانشجو که مشغول به تحصیل هستند یا در سنوات تحصیلی ارفاقی یا مهلت معرفی مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند با سپردن وثیقه تعیین شده، مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. بیشتر سفرهای مورد استفاده مشمولین خدمت با اهداف علمی، مطالعاتی، سیاحتی، زیارتی، پزشکی، شغلی و ورزشی انجام می‌شود که هر کدام دارای محدودیت زمانی اقامت و میزان وثیقه خاص خود هستند.

شرایط کلی خروج از کشور برای مشمولین:

  • دریافت کارت معافیت موقت یا دائم
  • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل
  • داشتن معافیت تحصیلی برای مشمولین غیر غایب
  • ارائه وثیقه با توجه به نوع سفر
  • داشتن معافیت ۱ ساله بعد از پایان تحصیل
  • به تعویق انداختن خدمت سربازی با دلایل موجه

شرایط مهاجرت مشمولین سربازی در حین خدمت

شاید فکر می‌کنید سربازی که در حین خدمت است به هیچ طریقی نمی‌تواند از کشور خارج شود، اما این طور نیست! حتی سرباز حین خدمت هم با شرایطی امکان خروج از کشور را خواهد داشت. افرادی که در حین خدمت هستند، چنانچه پذیرش تحصیلی در خارج از کشور دریافت کنند، می‌توانند از مورد «ایست خدمت» استفاده کنند و برای دریافت مجوز خروج از کشور اقدام کنند. مثل موارد قبلی، در این مورد نیز متقاضی باید وثیقه بگذارد و تنها برای مدت زمان مشخصی با توجه به نوع سفر و هدف می‌تواند خارج از کشور باشد و بعد از پایان مدت زمان مشخص شده باید به کشور برگردد.

مجوز خروج از کشور مشمولین با معافیت تحصیلی

نوع و مقدار وثیقه خروج از کشور مشمولین سربازی

یکی از اصلی‌ترین شرایط خروج از کشور و مهاجرت مشمولان سربازی، ارائه وثیقه به سازمان نظام وظیفه کشور است. وثیقه به صورت وجه نقد یا ضمانت‌نامه بانکی دریافت می‌شود و در واقع تضمینی برای بازگشت به کشور در زمان تعیین شده است. این وثیقه به صورت وجه نقد، سفته یا سند ملکی دریافت می‌شود و محل وثیقه گذاری را سازمان نظام وظیفه مشخص می‌کند. با ارائه وثیقه، ضمانت نامه‌ای برای مشمول از طرف بانک صادر می‌شود که باید به نظام وظیفه ارائه شود. توجه داشته باشید که با سپردن وثیقه مشمول فقط ۱ بار می‌تواند از مجوز خروج از کشور استفاده کند. سازمان نظام وظیفه سامانه sakha.police.ir را برای انجام فرآیند وثیقه در نظر گرفته است.

با توجه به نوع سفر که بیشتر با اهداف مطالعاتی، زیارتی، سیاحتی و ادامه تحصیل است، مقدار وثیقه متفاوت خواهد بود. مشمولانی که با وثیقه از کشور خارج می‌شوند، موظف هستند تا پس از اتمام مدت وثیقه به کشور بازگردند. در صورت عدم بازگشت، برای مشمول جریمه‌هایی مثل محدودیت خروج در نظر گرفته شده و همچنین وثیقه ضبط می‌شود. برای مثال، اگر مشمول دارای معافیت تحصیلی بوده و در سفر سیاحتی تا ۳۰ روز مجاز به اقامت خارج از کشور باشد و بیشتر از این تعداد روز بماند، می‌تواند به کشور بازگردد اما تا ۶ ماه بعد ممنوع الخروج خواهد بود.

مبلغ وثیقه مهاجرت مشمولین سربازی:

  • سفرهای زیارتی ۵ میلیون تومان
  • سفرهای تحقیقاتی ۱۵ میلیون تومان
  • سفرهای تفریحی ۳۰ میلیون تومان
  • ادامه تحصیل ۴۰ میلیون تومان
  • سفرهای ورزشی ۱۵ میلیون تومان

مطالعه مقاله اطلاعات در خصوص آمار و جمعیت ایرانیان خارج از کشور میتواند کمک‌کند تا بدانید چه تعداد از ایرانیان از این امکان استفاده کرده و در کشورهای مختلف اقامت دارند.

مدت زمان خروج از کشور مشمولین خدمت سربازی

مدت زمانی که مشمول سربازی غیر غایب می‌تواند خارج از کشور اقامت داشته باشد، با توجه به نوع سفر متفاوت خواهد بود. توجه به این نکته لازم است که قوانین و مقررات مربوط به مدت زمان خروج از کشور مشمولین سربازی دائما در حال تغییر است. همچنین در مورد تردد نیز سازمان وظیفه عمومی هیچ گونه محدودیتی را برای تعداد ورود و خروج مشمولین غیر غایب تعیین نکرده است و فرد می‌تواند با داشتن معافیت تحصیلی بدون محدودیت تردد داشته باشد.

در حال حاضر مدت زمان مهاجرت مشمولین سربازی غیر غایب دارای معافیت موقت و اقامت در خارج از کشور با توجه به مقاصد مطالعاتی، ورزشی، درمان، سیاحتی، زیارتی یا ادامه تحصیل به شکل زیر است:

  • سفرهای سیاحتی و توریستی: حداکثر تا ۲۰ روز
  • سفرهای زیارتی: حداکثر تا ۳۰ روز (حج تمتع ۵۰ روز)
  • سفرهای مطالعاتی و تحقیقاتی: برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ۶ ماه و برای دانشجویان دکترا یک سال
  • سفر های علمی: برای مقالات و کنفرانس‌های علمی حداکثر ۳۰ روز و برای شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی حداکثر تا ۴۵ روز
  • سفرهای ورزشی: مهلت قانونی با توجه شرایط مسابقات ورزشی
  • سفرهای درمانی: مطابق با طول دوره درمان

نحوه درخواست مجوز خروج از کشور برای مشمولین سربازی و مدارک مورد نیاز

دانشجویان و در کل افرادی که دارای معافیت‌های موقت مثل معافیت تحصیلی هستند می‌توانند به پلیس + ۱۰ یا سازمان نظام وظیفه مراجعه کرده یا از طریق خدمات الکترونیکی و آنلاین سامانه www.vazifeh.police.ir یا services.epolice.ir برای تعیین وضعیت، ارائه مدارک، وثیقه خروج و انجام امور مهاجرت مشمولین سربازی اقدام کنند. برای دریافت مجوز خروج از کشور و مهاجرت مشمولین سربازی به مدارک زیر نیاز است:

  • اصل و کپی کارت ملی یا شناسنامه
  • اصل و کپی گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار
  • اصل و کپی برگه اعزام به خدمت (برای مشمولین غایب)
  • اصل و کپی معافیت موقت یا دائم (در صورت وجود)
  • اصل و کپی گواهی اشتغال به تحصیل یا فراغت از تحصیل
  • نامه معرفی دانشگاه برای سفرهای مطالعاتی و تحقیقاتی
  • نامه پذیرش تحصیلی در خارج از کشور از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم
  • سند ارائه وثیقه نقدی و ضمانت نامه بانکی
  • ویزای سفر

نحوه درخواست مشمولین سربازی برای خروج از کشور

جمع بندی

مردان بالا ۱۸ سال مشمول خدمت سربازی هستند و برای خروج از کشور باید وضعیت خدمت خود را مشخص کنند. مجوز مهاجرت مشمولین سربازی و خروج از کشور به افرادی تعلق می‌گیرد که دارای معافیت تحصیلی باشند. مشمولین مشغول به تحصیل در صورت غیر غایب بودن می‌توانند با مراجعه به پلیس + ۱۰ یا سازمان نظام وظیفه و با ارائه مدارک هویتی لازم و سپردن وثیقه برای مدت تعیین شده‌ای، مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. برای اطلاع دقیق‌تر از فرآیند و شرایط مهاجرت مشمولین سربازی می‌توانید با کارشناسان مهاجر گلوبال در تماس باشید. همچنین، اگر به دنبال بهترین کشورها برای زندگی هستید، این کارشناسان می‌توانند اطلاعاتی مفید و دقیق در خصوص شرایط مهاجرت به کشورهای مختلف و قوانین مرتبط با سربازی در اختیار شما قرار دهند.

سوالات متداول

1. شرایط خروج از کشور برای مشمولین سربازی چیست؟

به گفته مسئولین نظام وظیفه، کلیه مشمولان غیرغایب اعم از دانش آموز و دانشجو که مشغول به تحصیل هستند یا در سنوات تحصیلی ارفاقی یا مهلت معرفی مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند با سپردن وثیقه تعیین شده، مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. ● دریافت کارت معافیت موقت یا دائم ● ارائه گواهی اشتغال به تحصیل ● داشتن معافیت تحصیلی برای مشمولین غیر غایب ● ارائه وثیقه با توجه به نوع سفر ● داشتن معافیت ۱ ساله بعد از پایان تحصیل ● داشتن گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش آموزان ● به تعویق انداختن خدمت سربازی با دلایل موجه

2. مدارک لازم برای دریافت مجوز خروج از کشور مشمولین سربازی چیست؟

● اصل و کپی کارت ملی یا شناسنامه ● اصل و کپی گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار ● اصل و کپی برگه اعزام به خدمت (برای مشمولین غایب) ● اصل و کپی معافیت موقت یا دائم (در صورت وجود) ● اصل و کپی گواهی اشتغال به تحصیل یا فراغت از تحصیل ● نامه معرفی دانشگاه برای سفرهای مطالعاتی و تحقیقاتی ● نامه پذیرش تحصیلی در خارج از کشور از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ● سند ارائه وثیقه نقدی و ضمانت نامه بانکی ● ویزای سفر

3. نحوه درخواست خروج از کشور مشمولین سربازی چیست؟

مشمولین می‌توانند به صورت حضوری به سازمان نظام وظیفه یا دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس + ۱۰) مراجعه کرده یا به صورت اینترنتی از طریق سایت سازمان نظام وظیفه www.vazifeh.police.ir برای دریافت مجوز خروج از کشور اقدام کنند.

4. مشمولین سربازی برای چه اهدافی می‌توانند از کشور خارج شوند؟

مشمولین در صورت داشتن معافیت موقت مثل معافیت تحصیلی بیشتر برای سفرهای سیاحتی، زیارتی، مطالعاتی، ادامه تحصیل، ورزشی و درمانی اقدام می‌کنند.

5. برای خروج از کشور مشمولین سربازی چه نوع وثیقه‌ای در نظر گرفته شده است؟

برای خروج از کشور مشمولین، متقاضی باید به صورت نقدی، ضمانت نامه بانکی یا سند ملکی سفر و بازگشت خود را تضمین کند.

6. مبلغ وثیقه خروج از کشور مشمولین سربازی چقدر است؟

● سفرهای زیارتی ۵ میلیون تومان ● سفرهای تحقیقاتی ۱۵ میلیون تومان ● سفرهای تفریحی ۳۰ میلیون تومان ● ادامه تحصیل ۴۰ میلیون تومان ● سفرهای ورزشی ۱۵ میلیون تومان

7. مدت زمان مجاز خروج از کشور مشمولین سربازی چقدر است؟

● سفرهای سیاحتی و توریستی: حداکثر تا ۲۰ روز ● سفرهای زیارتی: حداکثر تا ۳۰ روز (حج تمتع ۵۰ روز) ● سفرهای مطالعاتی و تحقیقاتی: برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ۶ ماه و برای دانشجویان دکترا یک سال ● سفر های علمی: برای مقالات و کنفرانس‌های علمی حداکثر ۳۰ روز و برای شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی حداکثر تا ۴۵ روز ● سفرهای ورزشی: مهلت قانونی با توجه شرایط مسابقات ورزشی ● سفرهای درمانی: مطابق با طول دوره درمان

منابع:

https://www.tabnak.ir/fa/news/1226726/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%85%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B4%D8%AF
https://sarbazmoshaver.com/%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%85%D8%B4%D9%85%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86/
https://go2tr.co/mag/soldier-migration
https://vazifeh.police.ir/page/page-news?id=1000190

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *