امروزه، زندگی در کشوری با شرایط رفاهی و اقتصادی بهتر جزو اولویتهای بسیاری از افراد محسوب میشود. آیا شما نیز رویای زندگی در کشوری را دارید که به رفاه مردم اهمیت زیادی میدهد؟ از طریق بررسی جمعیت ایرانیان مقیم خارج از ایران کشور میتوانید اطلاعات لازم درباره بهترین مقصد مهاجرتی را به دستآورید. مسلماً هرچقدر تعداد مهاجران و ایرانیان خارج از کشور در مقصد موردنظر بیشتر باشد، گزینه بهتری برای زندگی، کار و تحصیل است. به همین خاطر، در این مطلب، لیستی از شناخته شدهترین کشورهای مهاجرپذیر را برای شما تهیه کردهایم.
جمعیت ایرانیان مقیم خارج در هر یک از کشورهای خارجی
در این بخش، مهاجرت به بهترین کشورهای خارجی و تعداد ایرانیان خارج از کشور را بررسی میکنیم. قبل از انتخاب مقصد مهاجرتی، اطلاعات زیر درباره جمعیت ایرانیان مقیم خارج برای شما مفید و کاربردی خواهد بود.
آلمان
آلمان تا به امروز توانسته است که رتبه بالایی را از نظر اقتصادی به خود اختصاص دهد. به خاطر موقعیت اقتصادی و شرایط رفاهی ایده آل، این کشور برای زندگی بهترین گزینه است. بیشتر مهاجرین ایرانی برای پیدا کردن شغل بهتر به این کشور واقع در قاره اروپا مهاجرت میکنند. شما میتوانید از طریق روشهای مختلف مانند دریافت ویزای آوسبیلدونگ برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید. برخی از ایرانیها نیز برای تحصیل در بهترین دانشگاهها، تصمیم به مهاجرت تحصیلی به آلمان را میگیرند. جمعیت ایرانیان مقیم خارج در این کشور به صورت تقریبی ۳۱۹ هزار نفر براساس آمار بدست آمده تا سال ۲۰۲۳ است. آلمان، با سایر کشورهای پیشرفتهتر مانند کانادا در زمینه پذیرش مهاجرین رقابت میکند.
کانادا
تقریباً بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر از مهاجرین ایرانی در کانادا اقامت دارند. در واقع، مهاجرت به این کشور در اولویت بیشتر ایرانیها قرار دارد. از سال ۲۰۱۶ تا به امروز، این کشور توانسته است که در مقایسه با سایر کشورها بیشتر موردتوجه علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی قرار بگیرد؛ اما در سال جدید، مهاجرت به کانادا برای ایرانیانی که قصد ادامه تحصیل را دارند، چالشهایی به همراه خواهد داشت. در واقع، در این کشور، قوانین سختگیرانهتری در سال ۲۰۲۴ برای ایرانیهایی اعمال میشود که برای تحصیل، کانادا را انتخاب میکنند. در قانون جدید دولت کانادا، میزان تمکن مالی لازم برای مهاجران نیازمند ویزای تحصیلی تغییر پیدا کرده است. البته، اگر از شرایط مالی خوبی در کشور خودتان برخوردار هستید، به عنوان ایرانی میتوانید مهاجرت تحصیلی به کانادا را انتخاب کنید.
فرانسه
فرانسه از مقاصد رویایی بسیاری از ایرانیان است و هر ساله آمار زیادی از مهاجرین به این کشور جذب میشوند. بیشتر ایرانیها با هدف پیدا کردن بهتر موقعیت شغلی بهتر به فرانسه مهاجرت میکنند. در واقع، مهاجرت کاری برای این افراد گزینه مناسبتری است. ایرانیهایی که در مشاغل مهندسی و مدیریت تخصص لازم را دارند، کاندید مناسبی برای مهاجرت به فرانسه هستند. به صورت تقریبی میتوان گفت که حدود ۲۰۰ هزار نفر از ایرانیها مقیم فرانسه هستند. علاوه بر این، شهرهای توریستی فرانسه مانند پاریس، نیس و لیون به دلیل جذابیتهای فرهنگی، تاریخی و اقتصادی خود، مقصد محبوبی برای ایرانیان به شمار میروند.
استرالیا
ایرانیهای زیادی در هر یک از نقاط مختلف استرالیا ساکن هستند. مهاجرت به این کشور قدمت بسیار زیادی دارد. تا به امروز تقریباً ۱۲۰ هزار ایرانی توانستهاند که اقامت استرالیا را به دست آورند. در مقایسه با سایر کشورها از قبیل کانادا، مهاجرت تحصیلی به استرالیا راحتتر است. در سال ۲۰۲۴، قوانین جدید برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا اعمال نشده است و به همین خاطر بهترین گزینه برای علاقهمندان به ادامه تحصیل محسوب میشود.
ترکیه
از سایر کشورهای خارجی مهاجرپذیر میتوان به ترکیه اشاره کرد. ترکیه تا به امروز میزبان بیشتر از ۱۲۰ هزار ایرانی بوده است. از گزینههای دریافت اقامت ترکیه میتوان به مهاجرت از طریق سرمایهگذاری اشاره کرد. مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یا خرید ملک، راهکاریایدهآل برای کسانی است که بودجه کافی دارند. ترکیه به دلیل امکانات تفریحی و رفاهی متعدد توانسته است که به عنوان کشوری مهاجرپذیر شناخته شود. به همین خاطر، مهاجرت از طریق ویزای بازنشستگی به ترکیه بهترین انتخاب برای کسانی است که به دنبال گذراندن دوران طلایی زندگی خود در پیشرفتهترین کشور هستند. در کل، هزینههای کمتر زندگی، نرخ پایین خرید ملک و شباهت فرهنگ ایرانی به ترکیهای باعث شده است که جمعیت مهاجرین در این کشور بیشتر باشد.
سوئد
سوئد تا به امروز توانسته است که میزبان حدود ۱۳۰ هزار نفر ایرانی باشد. ایرانیهایی که به دنبال تجربه زندگی آرامتر و در امنیت بیشتر هستند، سوئد را برای مهاجرت انتخاب میکنند. شما میتوانید با مهاجرت به سوئد از شرایط شغلی، رفاهی و اجتماعی بهتری برخوردار شوید.
انگلیس
انگلستان، کشوری چند فرهنگی است که دانشگاههای برتر و شناخته شدهای دارد. به همین خاطر، آمار دانشجویان بینالمللی در این کشور بسیار بالا است. مهاجران ایرانی توسط دولت انگلستان بسیار مورد استقبال قرار میگیرند. آمار نشان میدهد که تا به امروز حدود ۳۰۰ هزار نفر ایرانی به انگلستان مهاجرت کرده و در این کشور اقامت دارند. انگلستان از کشورهایی است که از نظر اقتصادی رشد چشمگیری را تجربه میکند. در این کشور پیشرفته، شرایط زندگی برای مهاجرین در بهترین حالت قرار دارد. بیشتر ایرانیها برای یافتن شغل بهتر یا تحصیل به انگلستان مهاجرت میکنند.با تحصیل در دانشگاههای برتر انگلستان میتوانید شانس خود را برای یافتن بهترین موقعیتهای شغلی در آینده نیز افزایش دهید.
آمریکا
از سال ۱۹۷۹ میلادی تا به امروز، آمریکا میزبان تعداد زیادی از مهاجرین ایرانی بوده است. این کشور به دلیل چندفرهنگی بودن توانسته است که هرساله مهاجران زیادی را جذب کند. تعداد مهاجرین این کشور به صورت تقریبی نزدیک به ۲ میلیون نفر است. آنچه افراد را مشتاق به مهاجرت میکند، سیستم دانشگاهی پیشرفته، اقتصادی غنی و رفاه اجتماعی آمریکا است. پس اگر شما هم قصد تحصیل در تاپترین دانشگاههای خارجی با با پیشرفتهترین سیستم آموزشی در محیطی با بهترین شرایط اقتصادی را دارید، مهاجرت به کانادا گزینه پیشنهادی مناسبی است.
ایتالیا
ایتالیا جزو قدیمیترین کشورهای دنیا محسوب میشود و مقصد بسیاری از دانشجویان علاقهمند به تحصیل در برترین دانشگاهها با شهریه کمتر است. در صورت نیاز، دانشجویان میتوانند بورسیه تحصیلی ایتالیا را نیز دریافت کنند. پذیرش در دانشگاههای ایتالیا نیز راحتتر از سایر کشورها است. به همین خاطر، مهاجرین ایرانی ایتالیا بیشتر با هدف ادامه تحصیل، این کشور را برای مهاجرت انتخاب میکنند. به خاطر داشته باشید که تعداد افراد ایرانی مقیم ایتالیا کمتر از ۱۰ هزار نفر است.
دلایل مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور
در سالهای اخیر، آمار مهاجرین به خارج از کشور افزایش قابل توجهی داشته است. تعداد بسیاری از افراد، کشور را ترک کرده و به دنبال زندگی بهتر در خارج هستند. ایرانیان به دلایل مختلف تصمیم به ترک کشور خود را میگیرند. علل مهاجرت شامل عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است. در واقع، ایرانیها برای داشتن موقعیت اقتصادی و اجتماعی بهتر، رفاه و امنیت بیشتر تصمیم میگیرند به خارج از کشور مهاجرت کنند. بیشترین عاملی که باعث مهاجرت ایرانیها به خارج میشود، شرایط اقتصادی کشور مقصد است. ایران، رکود اقتصادی قابل توجهی را تجربه میکند و به همین خاطر میزان درآمدها و شرایط اقتصادی این کشور در سطح خوبی قرار ندارد. بنابراین، اگر به عنوان ایرانی با نرخ بیکاری بالا مواجه شدهاید، برای یافتن شغلی آینده دار میتوانید مهاجرت به کانادا را انتخاب کنید.
بهترین روشهای مهاجرت برای ایرانیها
ایرانیها میتوانند از طریق روشهای مختلف به کشورهای خارجی مهاجرت کنند. اما برخی از روشها، پرطرفدارتر هستند و بیشتر مورد استقبال ایرانیها قرار میگیرند. به طور معمول، ایرانیان به دنبال زندگی در کشوری با شرایط اقتصادی بهتر، رفاه بیشتر و نرخ بیکاری پایینتر هستند. اما کشورهای مختلف و روشهای مهاجرتی متنوعی را میتوانید باتوجه به دیدگاه خود انتخاب کنید. از بین تمام روشها، مهاجرت تحصیلی و کاری، بیشتر مورد استقبال ایرانیان قرار گرفتهاند. البته، در نظر گرفتن نرخ بیکاری، هزینههای تحصیل، اعتبار دانشگاهها و هزینههای زندگی در کشور مقصد نیز حائز اهمیت است. یکی دیگر از روشهای محبوب برای مهاجرت، اقدام از طریق ویزای تمکن مالی است که به افراد امکان میدهد بدون نیاز به کار در کشور مقصد اقامت داشته باشند، مشروط بر اینکه توانایی مالی لازم را برای تأمین هزینههای زندگی خود نشان دهند. بنابراین، ایرانیها با در نظر گرفتن تمام این فاکتورها میتوانند انتخاب یکی از روشهای مهاجرتی را در برنامه خود قرار دهند.
عوامل موفقیتآمیز بودن پروسه مهاجرت ایرانیان
ایرانیان میتوانند پروسه مهاجرت موفقیتآمیزی را به کشورهای خارجی طی کنند. البته، برای این منظور باید عواملی را مدنظر قرار دهند. به عنوان مثال، از عوامل موفقیتآمیز بودن پروسه مهاجرت ایرانیان میتوان به تسلط به زبان، شرایط مالی کافی و رزومه شغلی مناسب اشاره کرد. به علاوه، شما نباید سوء پیشینه و سوابق کیفری داشته باشید تا در روند مهاجرت و اخذ اقامت دچار چالش نشوید. در کل، ایرانیانی که دانش زبانی و تمکن مالی دارند، در پروسه مهاجرت به خارج از کشور کمتر با مانع و چالش مواجه میشوند.
انتخاب وکیل مهاجرتی برای مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور
آیا قصد اطلاع دقیقتر از جمعیت ایرانیان مقیم خارج از ایران را دارید؟ شما میتوانید از وکلای حقوقی خود در این زمینه سؤال کنید تا بهتر راهنمایی شوید. به علاوه، وکیل حقوقی میتواند درباره انواع کشورهای مهاجرپذیر، شرایط اقامت و زندگی در آنجا و نحوه دریافت ویزا، اطلاعات مهمی را به شما ارائه دهد. بنابراین، برای پشت سرگذاشتن راحتتر مسیر مهاجرت باید انتخاب بهترین وکیل را جزو اولویتهای خود قرار دهید. تیم مهاجر گلوبال، با داشتن کادری مجرب از وکلای حقوقی در کنار شما است تا مسیر انتخاب مهاجرپذیرترین کشور برای ایرانیها را به بهترین نحو طی کنید.
سخن آخر
هر یک از ایرانیها به دنبال تجربه زندگی در آرامش و رفاه بیشتر، تصمیم میگیرند که به کشورهای پیشرفته خارجی مهاجرت کنند. در این مطلب، اطلاعاتی درباره مهاجرپذیرترین کشورها را در اختیارتان قرار دادیم. به عنوان یک ایرانی با مهاجرت به این کشورها، شانس بیشتری برای داشتن زندگی بهتر خواهید داشت. در واقع، آمار بالای مهاجرت ایرانیان به این کشورها باعث شده است که بهترین انتخاب برای مهاجرین باشند. از بین کشورهای خارجی، ایرانیهای بیشتری در کانادا، آلمان، انگلیس، ترکیه، استرالیا، فرانسه، سوئد و… به صورت دائم و موقت اقامت دارند. اما ایرانیها برای دریافت اقامت هر کدام از این کشورهای مهاجرپذیر باید چالشها و موانعی را پشت سربگذارند. یکی از نکات مهمی که پیش از مهاجرت باید در نظر داشته باشید، هزینه زندگی در خارج از کشور است. بررسی دقیق این هزینهها میتواند در برنامهریزی و تصمیمگیری بهتر کمک کند. در کل، مهاجرت پروسه آسانی نیست و باید از مهارت و تجربه افراد متخصص در این زمینه مانند کارشناسان حقوقی مهاجر گلوبال بهرهمند شوید.
سؤالات متداول
چه تعداد از ایرانیان به خارج از کشور مهاجرت کردهاند؟
به طور معمول، تا به امروز بیشتر از ۴ میلیون ایرانی به کشورهای خارجی مهاجرت کردهاند. در کدام کشورها، آمار مهاجرین بیشتر است؟
در کشورهایی از قبیل فرانسه، کانادا، آلمان، سوئد و فرانسه، جمعیت ایرانیان بیشتر از سایر کشورها است. کدامیک از کشورها بیشتر مورد استقبال مهاجرین قرار گرفته اند؟
کانادا به دلیل برخورداری از شرایط اقتصادی بهتر، دانشگاههای شناخته شده و نرخ پایین بیکاری مورد استقبال مهاجرین ایرانی قرار گرفته است. چرا ایرانیها به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند؟
ایرانیها برای پیدا کردن موقعیت شغلی بهتر، کسب درآمد بالاتر، برخورداری از امنیت و رفاه اجتماعی، تحصیل در بهترین دانشگاهها و… به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند. ایرانیها بیشتر در کدامیک از شهرهای کانادا سکونت دارند؟
ایرانیها بیشتر در شهرهای پیشرفتهتر کانادا از قبیل آنتاریو، تورنتو و ونکوور ساکن هستند.
منابع: icgci.ca | theguardian.com